vece 23 - ВЕЋЕ ОДЛУЧИЛО: СРЂАН СТАНЧЕТИЋ ДОБИЈА УЛИЦУ У БАНОВОМ ПОЉУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ВЕЋЕ ОДЛУЧИЛО: СРЂАН СТАНЧЕТИЋ ДОБИЈА УЛИЦУ У БАНОВОМ ПОЉУ

pin - ВЕЋЕ ОДЛУЧИЛО: СРЂАН СТАНЧЕТИЋ ДОБИЈА УЛИЦУ У БАНОВОМ ПОЉУ

Данас је одржана 20. седница Општинског већа општине Богатић.

Чланови Општинског већа разматрали су укупно 20 тачака дневног реда, а седницом је председавао председник Општинског већа Милан Дамњановић.

Најзначајнија тачка дневног реда била је утврђивање предлога Одлуке о измени назива улица у насељеном месту Баново Поље. На основу поднете иницијативе за промену назива две улице у Бановом Пољу, решењем председника општине именована је Комисија за одређивање назива улица и тргова на територији општине Богатић, која је након спроведеног законом прописаног поступка и добијања неопходне сагласности Министарства државне управе и локалне самоуправе предложила измену назива целе Улице Дринска и дела Улице Глиша Милетић у нови назив Улица Срђана Станчетића. Новим називом жели да се сачува сећање на истинског јунака који је положио живот бранећи отаџбину.

Такође, утврђен је предлог Закључка о покретању поступка прибављања непокретности у К.О. Богатић у површини од 0.62.23 ха за потребе развоја коњичког спорта на територији општине Богатић.

Чланови Општинског већа једногласно су утврдили предлоге Закључка о давању сагласности на Извештаје о раду Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ Богатић и Културно – образовног центра Богатић у 2021. години, као и финансијске извештаје за исту годину.

Расписани су Јавни конкурси за суфинансирање пројеката удружења у области друштвеног и хуманитарног рада, као и из области културе, из буџета општине Богатић за 2022. годину, а донет је Закључак о давању сагласности на Правилник о одношењу  комуналног отпада и одржавању депонија на територији општине Богатић, као и Правилник о издавању паркинг места за особе са инвалидитетом.

Related Images: